Juletræstæppe.dk: Find blandt 103 Produkter | 2 Kategorier | 10 Brands | 18 Forhandlere

Kom igennem julen på et budget - 10 tips til at få en god jul uden at bruge en formue

Julen er på vej. Det er der ikke nogen, som der kan sætte en stopper for. Men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre, for at gøre julen bedre for dig selv og for din familie. For det behøver heldigvis ikke handle om dyre gaver og de helt store sammenkomster, når det kommer til julen. Julen bør i stedet handle om nærvær og familien. Læs med her i denne artikel og bliv inspireret til at holde en god og dejlig jul på budget.

De dyre julegaver

Når det handler om gaver til julen, er der heldigvis mange måder, man kan gribe det an på. Mange stresser unødvendigt længe op til jul for at få råd til en masse dyre gaver, som egentlig ikke bliver værdsat nok af modtageren. Selvfølgelig bliver modtageren glad for gaven, men det er ikke altid, han eller hun er helt klar over, hvor meget du faktisk har brugt af tid (på at stresse og spare op) for at give netop den gave til ham eller hende. Derfor er der nogle ting, du kan blive enige om i familien for at gøre gaveindkøbene lidt mere budgetvenlige.

Bliv enige om at give hjemmelavede gaver

Det første du kan gøre på julegavefronten er, at blive enige i familien om, at I dette år kun giver hjemmelavede gaver. Så er der fjernet en del af presset på, at du skal give noget dyrt fra butikkerne af. Selvfølgelig kræver det nogle visse evner at give en gave, som du selv har lavet. Men måske er du god til at sy, strikke, male eller noget helt andet. Så sørg for at bruge de evner til den gave, du vælger at give dine familiemedlemmer i år til jul.

Giv oplevelser (gerne gratis) i julegave - tid er en god gave

Hvis du ikke helt føler, du har tid eller evner til at lave en gave selv til julen, kan du også vælge at give oplevelser (gerne gratis oplevelser) til dine nærmeste i julegave i år. På den måde giver du dem faktisk dig selv som en gave - tid med dig. Det er især godt, hvis du er et travlt menneske, som ikke altid får prioriteret dine venner og familie. Så kan tidens gave være netop det, som gør dem omkring dig ekstra glade. Derfor er en oplevelsesgave det andet, du kan gøre på julegavefronten.

Find gode gaver i genbrugsbutikkerne

Det sidste du kan gøre på julegavefronten er at købe dine gaver i genbrugsbutikker. Man kan faktisk finde nogle rigtigt gode ting i genbrugsbutikkerne til rigtig fine priser i dag. For eksempel kan du købe en god stak bøger, som kun er meget lidt brugt for billige penge til den i din familie, som elsker at læse. Eller du kan finde et stykke tøj i god stand til den moderigtige i familien. Gaver fra genbrug er især også godt til børn, da legetøj og tøj til børn ikke når at blive slidt, da det kun bliver brugt i meget kort tid. Derfor er der virkelig nogle gode penge at spare, hvis du vælger at købe julegaver i genbrugsbutikkerne i år.

Invester i et juletræ i plastik - så holder det længe

Selvom det for mange er lig med jul med et træ af rigtig gran, er der mange penge at spare i det lange løb med et træ i plastik. På den måde kan du bare bruge det samme træ hvert år, og du behøver ikke bruge mange penge årligt på et nyt træ. 

Hjemmelavet julepynt - personligt og hyggeligt

Til at pynte træet kan det være rigtig fint at bruge noget julepynt, dig og familien har lavet sammen. Det er både en hyggelig aktivitet, du kan lave med familien i julemåneden, og så er det rigtig hyggeligt at have hængende på juletræet, når juleaften nærmer sig. Især hvis du vælger et grantræ i plastik, kan det personlige og hjemmelavede julepynt skabe en magisk stemning til julen.

Husk tilbudsaviserne til julemaden

Julemaden kan hurtigt blive dyr. Men her kan tilbudsaviserne virkelig hjælpe dig. Især hvis du husker at starte i god til med juleindkøbene. Så kan du for billige penge få fyldt fryseren med alt det bedste til juleaften. For eksempel kan kød holde sig mindst to måneder på frys, så det er bare at fylde fryseren op allerede i november. Derudover kan sådan noget som chips, rødkål på glas og små kartofler på glas holde sig meget lang tid på hylden i skabet derhjemme. Så det kan du også bare købe løs af, når det er på tilbud. Så handler det bare om, at du ikke skal blive fristet til at spise chipsene inden juleaften.

Kom i julestemning på julemarkeder

Hvis du gerne vil i julestemning på en billig måde, kan du for eksempel benytte en af de mange julemarkeder, der er rundt omkring i landet i hele december måned (ofte også i november). Så kan dig og familien gå rundt mellem de mange smukke boder og se de mange smukke lys. Hvis du har lidt penge til overs, kan du jo passende købe lidt smukt julepynt eller nogle brændte mandler, mens du er på et af de mange markeder, der er derude.

Bag julekager derhjemme

En anden hyggelig juleaktivitet er at bage nogle lækre julekager derhjemme. Det er ofte billigere selv at bage derhjemme, og så er det en virkelig hyggelig aktivitet, du kan have hele familien med til. Især det at dekorere julekager er noget, selv de helt små børn kan være med til. Så inviter resten af familien i køkkenet til en hyggelig eftermiddag med julebag - det bedste er også, at I kan spise nogle af kagerne sammen, når de er bagt (gem også gerne et par stykker til juleaften). Det er så hyggeligt og julet med hjemmebag.

Tag et kviklån

Hvis alt andet fejler, er det også muligt at tage et kviklån, for at få det hele til at gå op i år. Det er dog vigtigt, du kun vælger et kviklån, hvis der ikke er andre muligheder. Derudover skal du huske, at der ofte er nogle meget høje renter på kviklån, som du også skal kunne betale tilbage på et eller andet tidspunkt. Så brug kun et kviklån, hvis du kan betale lånet tilbage igen maksimum et par måneder efter, du har taget lånet. Ellers vil det blot give dig en masse gæld, du ikke kan betale af på igen.
Indholdsfortegnelse
Til Top