Juletræstæppe.dk: Find blandt 103 Produkter | 2 Kategorier | 10 Brands | 18 Forhandlere

Holde jul i udlandet - hvad kan du forvente og hvordan gør man?

For nogen er det at holde jul andre steder end derhjemme helt utænkeligt. For andre er det en drøm. Nogle drømme er helt urealistiske og kan slet ikke lade sig gøre. Drømmen om at holde jul i udlandet derimod, er en helt realistisk drøm, som rent faktisk nemt kan lade sig gøre. Overvejer du at rejse væk i julen, af den ene eller den anden årsag, så læs med herunder og find ud af hvor nemt det faktisk er.

Rejser er ikke nær så dyre om vinteren

At rejse om vinteren er ikke spor anderledes, end at rejse om sommeren. Måske lige bortset fra at det ofte er billigere om vinteren, end om sommeren. Drømmer du om en rejse til Gran Canaria om vinteren, så er der faktisk rigtig mange fordele at hente. Vejret er naturligvis ikke lige så herligt, som om sommeren. Men det er langt bedre end i Danmark. Priserne, over hele linjen, er lavere end om sommeren. Det gælder både selve rejsen, men også restauranter og butikker på destinationen.

Jul på hotellet

Om du vil fejre julen i udlandet, eller helt ignorere den, er naturligvis helt op til dig selv. Det er dog værd at bide mærke i, at rigtig mange hoteller holder deres egen version af jul. Nogen hoteller går all in og har juletræ, julemand, pynt og godter alle vegne. Selve juleaften holder de en stor fest, med middag og underholdning. Andre hoteller holder jul i en mere moderat udgave. Det vigtige er at huske på, at man helt selv bestemmer hvor meget eller hvor lidt man vil deltage i festlighederne.

Weekendtur til en af Europas hovedstæder

Hvis det bare handler om at være væk i selve juledagene, er det oplagt at besøge en af Europas skønne hovedstæder. Det er ikke sikkert at man slipper helt for julen. Mange hoteller holder deres egen version af jul. Dog, er der ingen tvang. Du kan nemt undgå at deltage i hotellets jul og selv finde på alternativer til hygge og god mad. I storbyerne er der højere til loftet. Nogen restauranter og cafeer holder jul, i den helt store stil. Andre ænser slet ikke at der er en højtid. Det står dig frit for om du vil holde meget, lidt eller slet ingen jul.

Jul og nytår i sydens sol

Som nævnt er både rejsernes pris og det generelle prisniveau, lavere om vinteren. Alene derfor kan det være oplagt at holde ferie om vinteren. Julen varer længe i Danmark. I mange danske hjem er julen en begivenhed der begynder samtidig med December, og som først slutter, i starten af det nye år. Hvis det er julen man gerne vil springe over, er det derfor oplagt at holde en længere ferie i udlandet, som både inkludere selve julen og også nytårs festlighederne.

At rejse giver ny energi til hverdagen

Uanset om man rejser om sommeren eller om vinteren, så er det at rejse, i sig selv en vitaminpille. Faktisk har det heller ikke den store betydning, hvilken type rejse man tager på. Selv en kort weekend i en storby i Europa, kan give et helt andet og længerevarende overskud, til hverdagen. Oplevelser er godt for os. Oplevelser inspirere os og gør os gladere. Derfor kan en kort ferie, nemt være lige det energi tilskud som skal til, for at komme gennem resten af vinteren. Omvendt, kan en lang afslappende rejse, også sagtens være det der skal til. Mange af os, er slet ikke klar over hvor travlt vi egentlig har, fordi vi har for travlt til at mærke efter. Det betyder, at uanset om du planlægger en kort eller en lang rejse, så har du allerede sat god energi ind på overskudskontoen. Nogen siger at forventningens glæde er den største, og den er slet ikke regnet med her.

Jul er ikke for alle

Jul er ikke for alle. Der kan derfor være mange gode grunde til at rejse væk i julen. Hvis ungerne er fløjet fra reden, føles det for nogen, som om selve julen taber sin værdi. Her er det oplagt at rejse langt væk og opleve noget helt andet, end den traditionelle danske familie jul. Måske hotellet alligevel holder jul, med traditionel julemad, julepynt og hele molevitten. Heldigvis vælger man helt selv om man vil deltage. Alternativt kan man få maden bragt op på værelset, eller vælge en restaurant ude i byen, der ikke holder vanvittigt meget jul. Hvis man har delebørn og kun holder jul med dem hvert andet år, så kan det også være oplagt at rejse væk. Julen med og uden børn er to meget forskellige ting. Årsagen kan også være en helt anden. Nogen holder slet ikke jul overhovedet, men føler det som et pres, at alle andre gør det. Og, så er der også nogen der bare slet ikke gider alt det jul. Her er det oplagt, både med og uden børn, at rejse så langt væk fra Danmark, som pengene strækker til, og først komme hjem i det nye år. Jul er stort, fantastisk og en hjertelig fest, men det betyder ikke at den er for alle.
Indholdsfortegnelse
Til Top