Juletræstæppe.dk: Find blandt 103 Produkter | 2 Kategorier | 10 Brands | 18 Forhandlere

5 tips til og spare på varmeregningen

Synes du også tallene på varmeregningen ser lidt for store ud? Fortvivl ej. Der er mange smarte måder, hvorpå du kan spare flere tusinde kroner på din varmeregning. 

I denne artikel har vi samlet de 5 bedste tips til, hvordan du kan spare masser af penge, så din varmeregning bliver mere overskuelig at betale. 

1. Tjek dine vinduer og døre

En af de største problemer, når det kommer til at holde på varmen, er når den varme luft siver ud på grund af dårlig isolering. Tætningslisterne ved dørene og vinduerne der hjemme kan godt blive slidte, hvilket resulterer i, at det trækker ind i huset.

Det er heldigvis både nemt og billigt at udskifte tætningslister både ved vinduer og døre. Ved at gøre dette så mindsker du en kæmpe del af hjemmets varmetab. 

2. Få styr på loftisoleringen

Varm luft stiger altid op ad og, hvis der ikke er isoleret ordentlig oppe under loftet, så siver varmen direkte udenfor, og så fyrer du for fuglene. En god loftisolering er altså alfa og omega for, om din bolig kan holde på varmen. Loftisolering lægger et beskyttende lag af glas eller papiruld mellem loftet og taget, så varmen ikke siver ud. 

Når huset er godt isoleret, så behøver du ikke fyre alle radiatorerne op på max døgnet rundt for at holde på varmen. Du kan altså ende med at spare flere tusinde kroner på længere sigt ved at investere i en god omgang loftisolering. God loftisolering er en klimavenlig løsning, som samtidig forbedrer dit indeklima markant. 

3. Tænd alle dine radiatorer på samme niveau

Måske har du før læst, at du kun skal tænde for et par enkelte radiatorer der hjemme for at spare på varmen. Det er dog ikke helt korrekt. Det er langt bedre at tænde for alle radiatorer og sætte dem på middelvarme frem for at tænke for at have en eller to radiatorer, der bliver skruet højt op for.

Hvis du presser temperaturen højt op på enkelte radiatorer, så bliver det altså langt dyrere i længden end, hvis du har alle radiatoren stående på samme niveau. 

4. Brug solen som varmesystem

Solen er vores helt naturlige varmeapparat, og selv på de kolde dage kan vi være heldige at få en masse sol. Ved at trække gardinerne fra om morgenen, så lukker vi solen ind og opvarme hjemmet helt naturligt i løbet af dagen. 

Når mørket falder på, så kan du trække gardinerne fra og holde bedre på varmen i hjemmet natten over. Gardinerne kan nemlig fungere som en slags smart isolering, der sørger for at varmen ikke slipper ud gennem de kolde vinduer. Det er altså en stor fordel at udnytte solens stråler som radiator i løbet af dagstimerne - og så er det endda fuldstændig gratis!

5. Læg tæpper på gulvene

Vi har lært at varmen altid stiger til vejrs, så det koldeste sted i dit hjem vil umiddelbart altid være på gulvet. Det er vigtig at vi klæder os på, så vi holder kroppen varm, og her er det især vigtig at passe godt på fødderne. Selvfølgelig er det en god ide at klæde sig godt på fra top til tå, hvis man gerne vil spare på varmeregningen, men fødderne er altså noget af det vigtigste. 

Som tommelfingerregel er det altid en god ide at iføre sig tykke strømper eller hjemmesko, som kan beskytte fødderne fra det kolde gulv. Du kan også undgå kolde fødder ved at lægge gulvtæpper på gulvene der hjemme. Tæpperne lægger et beskyttende lag mellem fødderne og det kolde gulv og sikrer, at der ikke bliver fodkoldt der hjemme. 

Indholdsfortegnelse
Til Top