Juletræstæppe.dk: Find blandt 103 Produkter | 2 Kategorier | 10 Brands | 18 Forhandlere

Hvilken julekalender skal dit barn have i år? Her er 7 gode bud

Der er intet så magisk som en julekalender. Når man er barn, er selve magien bundet op i forventningens glæde, overraskelsen, spændingen: Hvad er der mon i julekalenderen? Hvad er der mon i morgen? Nogle gange kan man næsten ikke sove om natten af bar spænding og man tænker kun på, hvornår man kan stå op for at åbne den næste låge i julekalenderen. Denne magi kan du nu skabe igen, til den kommende julemåned med en skøn julekalender til børn. Det er noget, som ethvert barn vil sætte stor pris på, og som vil blive værdsat samt gøre, at ventetiden op til juleaften er lidt mere udholdelig.

Hvilken julekalender skal man vælge?

Hvilken julekalender skal man så vælge? Der findes jo mange forskellige og her kan det komme an på, hvilken alder og køn, dit barn har. Skal den være en med biler eller en med prinsesser? Skal det være en med Gurli Gris til de mindste eller en med Star Wars til de lidt større? Vi giver her 7 gode bud på en julekalender, så du kan føle dig lidt mere rustet til at fuldføre opgaven, måske endda som julemanden?

Star Wars: "In a galaxy far far away"

Det er nok de lidt større børn, der elsker og kender hele Star Wars universet med Darth Vader, Han Solo, Prinsess Leia og Luke Skywalker, Jabba de Hut samt de andre figurer, der senere dukker op. Disse personer og væsner vækker lige dele gys, gru og fascination, og her kan det være en super ide med en Star Wars julekalender. Er I allerede inde i universet, er det bare en forlængelse heraf, mens det også kan være en introduktion til filmene, hvor I kan tale om figurerne og lede samtalen hen på universet, galakser, planeter og solsystemer. Det er en god måde at skabe fascination og nysgerrighed hos barnet omkring vores solsystem og vores univers.

Dinosaurus Rex: Landet for længe siden

Det samme lange tidstema er på sin plads, når I vælger at give barnet en julekalender med Dino tema. Der er noget utroligt fascinerende over disse store dyr, der beboede vores planet for cirka 65 millioner år siden, og hvad der skete med dem efterfølgende er lige så dramatisk og uforståeligt. En Dino julekalender kan være et sikkert hit for dit barn, hvis det har stor interesse for dinosaurusser, og for deres liv her på Jorden. Brug gerne julekalenderen til at tale med dit barn om dinosaurer, om tid og om dyrenes udvikling her på Jorden. Hvor kommer vi selv fra, og hvordan har vi udviklet os over tid? Der er også nogle eksisterende dyrearter, der nedstammer fra dinosaurerne, og dette kan også være spændende at tale om.

Gurli Gris til de mindste - et lyserødt univers

Hvis vi skal blive i univers terminologien, kan et meget lyserødt univers nu være på sin plads til de helt mindste, der plejer at blive beroliget af at se Gurli Gris. Hvor mange forældre har ikke lige stukket deres barn en Ipad med Gurli Gris på, for at få en rolig stund? Det er der vist mange, der har. Gurli Gris er et sikkert hit til de mindste, og den vil være genkendelig, når de åbner deres julekalender. Her vil universet med Gurli Gris gøre, at de kan leve sig ind i det, fordi de allerede har set film med Gurli Gris. Man kan altid pege og tale om Gurli Gris og alt det, der sker for Gurli Gris og hermed udvikle barnets sprog og erfaringsunivers.

Badebombe julekalender

Måske er det egentlig også en voksen julekalender med badebomber, men her er der udviklet en julekalender til børn med badebomber. Det er altid skønt at lave et dejligt karbad til dit barn med skummende skum fra disse kulørte og farverige badebomber. De giver en større lyst hos barnet til at blive badet, fordi det er mere eventyrligt, når vandet er dækket af et stort pust af skum. Det er noget, som barnet helt sikkert vil synes om, når det pakker en gave ud fra julekalenderen, fordi det også betyder kvalitetstid med mor eller far. Her kan I tage nogle legesager med i badekarret og lege med skibe og dyr og måske pirater.

Cars - de berømte biler

Måske har I set animationstegnefilmen Cars? Det er talende biler, der kører ræs og som kommer ud for diverse ting i filmene Cars. Det er især en julekalender til dit barn, der er interesseret i biler, og som måske har en ræser bane, eller som elsker at lege med biler i sandkassen og bygge veje, broer, togskinner osv. Det er også en julekalender, som de lidt større børn vil sætte pris på, og som gør, at I kan tale om bil mærker, hestekræfter, gear, eldrevne eller hybridbiler, trafikregler, trafiksikkerhed osv.

Farm time - alle bondegårdens dyr

Til de mindste, der stadigvæk er ved at udvikle deres sprog og deres erfaringsunivers, er julekalenderen Farm time ideel. Her får man alle bondegårdens dyr fra en gås, en gris, en hest og en ko, og her kan man tale med barnet om, hvad koen siger. Hvad spiser de forskellige dyr og hvordan lever de, i stald, på græs, på mark? Man kan også pege og spørge, hvor er koen, grisen, hesten. Det er desuden en fin julekalender for barnet, fordi det efterfølgende kan lege med alle dyrene fra bondegården, og få mange gode legestunder ud af det. Så er det ikke længere Jens Hansen, der har en bondegård, men barnet selv, og det er immervæk det sjoveste og mest lærerige.

Den hjemmelavede julekalender

Hvem elsker ikke når mor eller far har lavet en hjemmelavet julekalender? Det kan være alt fra himmel til jord, som bliver omskabt til en julekalender, og selve indpakningen kan også være meget kreativ. Eksempler kan være, at tage nogle gamle sokker og putte gaver ned i dem. Det er en bære dygtig måde at genbruge jeres tøj på, ligesom de ser sjove ud, når du binder dem rundt med snor og hænger dem op på stribe i en gren, på kroge eller et snoresystem. I sokkerne kan der være små gaver som slik, legetøj, små søde sedler med beskeder, snacks som rosinpakker eller peanuts eller hjemmestrikkede sokker, bluser, tørklæder osv. Ja, det er kun fantasien, der sætter grænserne her.

Adventskalender eller julekalender hver dag?

Nogle julekalendere er opbygget som adventskalendere, mens andre er med ting i hver dag. Hvad skal man så vælge? Det er værd at anbefale, at de mindste børn får en pakke hver dag. Ellers kan det være svært at forstå, at man skal vente og tidsudskydelse/behovsudskydelse er svært for små børn. Har I til gengæld lidt større børn, kan de højst sandsynligt sætte mere pris på en lidt større gave mod at de "kun" får den hver søndag i advent. De forstår mere princippet om en julekalender og kan gå og glæde sig positivt på en helt anden måde til næste søndag. Så er der kun tilbage at vente på, at det bliver december måned og dermed julekalendermåned. Rigtig god fornøjelse med julekalenderen og med at se forventningens og glædens lys i dit barns øjne, når julekalenderen åbnes med stor spænding i sådan en magisk måned.
Indholdsfortegnelse
Til Top