Juletræstæppe.dk: Find blandt 103 Produkter | 2 Kategorier | 10 Brands | 18 Forhandlere

6 gode tips til at få den bedste jul med familien

Julen betragtes af mange som den allerbedste tid på året. Det er den tid, hvor vi har en fælles tradition, som vi kan være sammen om og hvor vi så vidt muligt forsøger at samle familien til hygge og komsammen. For nogle er juletiden fyldt med glæde og spænding, for andre kan den være fyldt med bekymringer og frustration. Uanset hvordan du har det med julen, kommer den altid hurtigt og går altid hurtigt, så det er med at nyde julen, mens den står på.

Fra 1. december og frem mod selve juleaften ryger tiden af sted i hvert fald for de voksne, hvorimod det er godt for børnene at have en masse julesjov at give sig til i løbet af måneden for at holde ventetiden ud. Selvom du har planlagt, at nu skal du være tidligt på den med alle gaverne, pynten, maden og alt det der skal ordnes, står du måske som regel altid de sidste dage inden og synes at du mangler et eller andet vigtigt.

Med disse juletips er du i hvert fald nogenlunde godt forberedt på julen og husk hvad du ikke lige når denne jul, kan du altid indhente næste år.

1. Hyg med julelys 

I den mørke vintertid er der ikke noget mere hyggeligt end at tænde op med julelys. Du kan pynte både med de levende lys og dem med batterier alt efter, hvad du er mest til og føler dig tryg ved. Den store konkurrence går ofte i gang mellem naboerne, med hvem der kan komme op med det smukkeste eller sjoveste julelys og det er i sig selv en tradition, der er værd at holde fast i.

Julelys som stearinlys kan du også vælge at lave selv, enten ved et professionelt drypperi eller sammen med familien derhjemme, hvor I selv former og smelter lysene. Julelyset udsender varme og lys til krop og sjæl.

2. Lav selv julepynt

Julepynt skal der til. Der har helt sikkert sneget sig indkøbt julepynt ind i dit hjem, men du kan forsøge at holde på, at noget af julepynten skal være pynt, som du og familien selv laver. Børn elsker at lave julepynt, hvis bare du giver dig tid sammen med dem til det.

Vær ikke forskræmt over hvordan det kommer til at se ud, alt efter kreative evner kan ethvert stykke julepynt formet i god mening og med energi pynte op til glæde. Måske bliver du helt overrasket over egne og familiemedlemmernes evner. I kan forme i papir, ler, trylledej eller købe mere avancerede materialer som gips, glas og træ, der skal formes eller sættes sammen.

3. Pynt et personligt juletræ

Når alt julepynten er lavet og fundet frem af gemmerne er det med at hente juletræet der skal pyntes fint. Eller måske har du bare valgt at juletræet er i plastik og kan stå i kælderen eller i skuret det meste af året og hentes frem til juletiden. Uanset hvilket juletræ du finder frem, er det altid både lidt af en udfordring men også hyggeligt at se, hvordan træet tager sig ud, når alt pynten er kommet på.

Her kan du helt sikkert bruge den hjemmelavede julepynt og har børnene spændende overraskelser, som de har lavet til træet, så hæng det stolt på mellem alt det indkøbte julepynt. Det personlige juletræ lyser nemlig ekstra op i stuen.

4. Træk en julesweater på

Hvis du skal spare her eller der på enten el eller varmeregning, kan du med succes lune dig i en lækker julesweater. Du kan få julesweatere til hele familien, enten så I matcher hinanden eller så I hver især har jeres helt eget motiv. Du kan vælge mellem diverse julemotiver og gøre julemåneden lidt sjovere ved at trække din julesweater på, det bringer også andre i julestemning. Sæt du dig med en kop varm kakao sammen med børnene og I kan varme jer i den kolde vintertid i jeres julesweatere.

5. Skab spænding med julekalendere

I den søde juletid skal man have god tålmodighed og der skal ind imellem ventes alt for længe. Den påstand vil børnene helt sikkert holde med i. Julekalenderen har altid været kærkommen i årtier og er stadig et vigtigt element, der har sneget sig ind i traditionen med at glæde børnene op til jul. Tidligere fik børnene en julekalender med udklip og billeder og stadig er udgaven til TV-julekalenderen i pap med formålet at støtte en god sag.

I dag har slik, chokolade eller legetøj vundet sig ind i julekalenderen og er man er heldig, får man som barn flere af begge slags julekalendere - klik her for at se udvalget af dem. Du kan glæde med en stor variation af julekalendere til børn, som de kan hænge op i hele huset. Det er nu også blevet populært som voksen at få en voksenjulekalender, så måske er du heldig i år?

6. Spis masser af hjemmelavet konfekt

Ligesom at der skal være noget dejligt julemad til at mætte maverne med, er juletiden også inde for at nyde lidt ekstra julegodter. Marcipan kan de fleste lide og det er noget nemmere at forme og lave søde sager af, end at du skal til at lave dej og bage småkager. Du kan lave konfekten sammen med børnene og andre familiemedlemmer. I kan forme forskellige julefigurer og pynte med alverdens krymmel, chokolade, nødder, tørret frugt og hvad I ellers kan finde frem til sammen. Ligger du det fine hjemmelavede konfekt i flotte juledåser, har du altid noget lækkert at byde hele familien og besøgende på.

Indholdsfortegnelse
Til Top