Juletræstæppe.dk: Find blandt 103 Produkter | 2 Kategorier | 10 Brands | 18 Forhandlere

Skab den perfekte julestemning i stuen med disse 7 tips

Efteråret er på vej og det bliver koldere udenfor. Det bringer de gode minder fra julen frem og længslen efter julehygge og mørke aftener i dagligstuen, med dem du elsker mest. Hvis du gerne vil gå ‘all-out’ denne jul, så er det nu, du skal begynde at planlægge og købe det julepynt og de dekorationer, som vil frembringe den stemning du søger.

Traditionen om julepynt startede i Tyskland

Der er undersøgelser, som viser, at vi bliver mere lykkelige, når vi pynter op til jul. Det vækker glade minder fra barndommen og hjælper os igennem den stress, der også ofte følger med juletiden. Traditionen om julepynt kommer fra Tyskland ligesom traditionen om at tage grantræer ind i stuen. Julepynt blev faktisk først kun brugt som dekorationer til juletræet, men med tiden har det bredt sig til hele stuen og derefter hele huset. Der er da heller ikke noget, der er mere beroligende og hyggeligt end at sidde afslappet i sofaen og kigge på alt den smukke pynt, mens du glæder dig til den gode mad, der bliver serveret den 24. december.

7 tips til rigtige julestemning i dit hjem

Nu når vi ved, hvor traditionen om julepynt kommer fra, så er det tid til at lære, hvordan vi får denne stemning frem i vores egne dagligstuer. Hvis du gerne vil have den helt samme julestemning, som også var til stede i dit barndomshjem eller som du har set hos dine venner, så kræver det lidt planlægning og indkøb. Dette kan du læse mere om nedenfor.

1. Traditioner rammer altid rigtigt

Først og fremmest, så skal der være styr på den traditionelle julepynt. Her snakker vi: Dette er pynt som de fleste har lidt af i forvejen, men hvis dette er den første jul, hvor du selv vil sørge for den rigtig julestemning, så kan det være, at der skal købes mere ind. Der er mange måder at gribe dette an på. For eksempel, kan du: Denne form for pynt er fundamentet for resten af dine dekorationer. Det er det, der er med til at vise, at det virkelig er jul.

2. Juletræet er et must

Apropos dekorationer, som er traditionstro, så er det også et must at have et fint juletræ i hjemmet. Som nævnt, stammer juletræet også fra en gammel tradition i Tyskland. Juletræet er et must, fordi denne ene dekoration trækker enormt meget julestemning ind i hjemmet. Derudover, så er det en sjov aktivitet at pynte træet. Hele familien kan være med til denne aktivitet eller du kan se det som en lille glæde du holder for dig selv. Hvis du ikke er meget for rodet, der følger med et ægte grantræ, så kan du i dag købe nogle rigtig fine falske juletræer, som ser ægte ud og kan genbruges år efter år. Denne tilgang er både billigere for dig i længden og bedre for naturen.

3. Køb møbler, der bringer hygge og varme ind i hjemmet

Hvis du virkelig vil gå all-out på julepynten, kan du anskaffe dig forskellige møbler, som også giver en god julestemning. Disse møbler kunne være: Disse møbler kan virkelig bringe hyggen frem, og de fleste af dem giver også indtrykket af en gammeldags jul som dem ens bedsteforældre havde eller du har set i gamle julefilm.

4. Gardiner og duge bringer gammeldags hygge med sig 

Hvis du ikke ønsker at købe nye møbler som juledekorationer, så kan du pifte dine gamle møbler op med juletekstiler. Her menes der: Der er mange muligheder, som ikke er nær så dyre, som at købe nye møbler. Disse er også nemmere at pakke væk og opbevare til næste jul. De giver dog ikke helt det samme indtryk og du bør være påpasselig med hvor mange tekstiler, du kan have i dagligstuen før det tager overhånd.

5. Levende lys og/eller dæmpet belysning skriger hygge og jul

Hvis du virkelig vil have den gammeldags julehygge frem i dagligstuen, så er belysning et vigtigt aspekt. Din belysning skal være dæmpet og varm ligesom flammen fra en kamin eller stearinlys. Her er der igen mange måder at opnå denne atmosfære. For eksempel ved at: Hvis du ikke har denne form for belysning, så er det svært at få stuen til at virke hyggelig, da en alt for hård eller hvid belysning bare vil ødelægge hele julestemningen.

6. Skåle med hjemmelavet konfekt og småkager

Noget af det som folk elsker allermest ved julen, er den gode mad. Alle glæder sig til julemåltidet, som stilles på bordet den 24. december. Det er dog ikke kun på den 24. december, at der er god mad på menuen. Igennem hele december, kan du stille små skåle med julekager og konfekt frem, som kan hapses fra hver aften op til juleaften. De mest traditionelle julesmåkager er: Du kan gøre disse snacks endnu mere juleagtige ved at stille dem frem i små juleskåle på stuebordet.

7. For ægte julestemning, skal der være sammenhold

Hvis du skal lave vaskeægte julestemning, er det vigtigste at sætte tid af til at være sammen med de mennesker som du holder mest af. Heldigvis er julen proppet med muligheder for dette. For eksempel, så kan I: Julen er en tid, der fejrer vores forhold til hinanden, og derfor er det også sammenholdet mellem dig og dem du elsker, som vil bringe allermest julehygge ind i din december.

Hvis du gerne vil have din julepynt til at imponere i år, så bør planlægningen begynde nu!

Hvis du virkelig gerne vil have stablet en fed december på benene med masser af julehygge og sammenhold, så er det nu du skal begynde at planlægge. Planlæg dekorationerne og aktiviteterne på forhånd, så du er sikker på, at der er tid til alt det du gerne vil nå, og at alle dine venner og familie kan være med. Julen er jo hjerternes tid.
Indholdsfortegnelse
Til Top